Київ – серед 100 найзеленіших міст світу

0
У рейтингу найзеленіших міст світу Київ зайняв 100-те місце. Список міст. у яких найкомфортніше себе почувають зелені насадження, оприлюднили на сайті Husqvarna Urban Green Space Index.

Згідно з рейтингом частка міських зелених насаджень в столиці становить 44 %, індекс середнього стану рослинності — 0,72.

Площа зелених насаджень на душу населення — 82, 3 кв. метра, частка дерев у столиці — 40 %, частка зелених насаджень, покритих травою — 4 %. Розподіл рослинності в Києві оцінюється в 40 %. Частка водойм в українській столиці — 8 %.

Тим часом титул найзеленішого міста планети вибороло місто Шарлотт у штаті Північна Кароліна (США).

«Срібло» розділили між собою міста Дурбан у Південній Африці та Вільнюс у Литві. Третє місце посіли німецький Дортмунд і польський Краків. Через брак зелених насаджень і щорічне збільшення автомобільних викидів ситуація в Києві невпинно погіршується.
________________ Цю статтю ви прочитали на платформі Feedc. Feedc - нова платформа, що дозволяє ділитися і дізнаватися про останні новини, події, зміни саме Вашої місцевості, того, що дійсно буде цікаво Вам і людям навколо Вас. Завантажуйте додаток і почніть зі свого першого поста прямо зараз: download.feedc.com
0